Identificeer jezelf "Vreetbui syndroom", "Verplichte oververhittingsstoornis" of "Voedselverslaving"

Identificeer jezelf "Vreetbui syndroom", "Verplichte oververhittingsstoornis" of "Voedselverslaving"

Bijna elk zelfbedieningsboek of een artikel dat ik lees over eet- of voedselverslaving, is er een sectie die de lezer zal helpen beslissen of hij of zij daadwerkelijk eetstoornissen, middelpuntvliedende vrouwen die te veel eten, of dat hij “voedselafhankelijk” is.

Er is vaak een checklist met vragen als: “Eet je meer dan 3 keer per week meer dan je van plan bent?” Of “Verberg je hoeveel je eet?”

Deze boeken of artikelen zijn vaak geschreven door iemand die geen persoonlijke ervaring heeft met eetaanvallen, of door mensen die in verslaving geloven. Door dit soort vragen te stellen, denken ze dat ze je zullen laten concluderen dat je een probleem hebt.

Naar mijn mening geef ik de voorkeur aan de tegenovergestelde invalshoek: als je niet zeker weet of je problemen hebt met eten, ben je dat waarschijnlijk niet. Als u een probleem heeft of ermee worstelt, bent u zich daarvan bewust.

Ik ga geen informatie posten of tijd doorbrengen in mijn boeken of programma’s om je te leren wat eetaanvallen, dwangmatig te veel eten of voedselverslaving is. Het is voor iedereen anders. Als u denkt dat u een probleem heeft, weet u heel goed dat u er hulp voor moet zoeken. Ik zou arrogant zijn om je een problematisch persoon te noemen als je er sterk van overtuigd bent dat je er geen hebt.

Als u dit echter leest en vermoedt dat u regelmatig problemen heeft met te veel eten, heeft u waarschijnlijk een probleem.

Ik denk dat uw aanname gebaseerd is op uw ervaring met het regelmatig overeten van voedsel, of vaak als u denkt dat u de ‘grot’ kent en het gevoel heeft dat u niet kunt stoppen met eten.

U heeft waarschijnlijk een interne discussie gehad over wat u moet doen: eet op bepaalde tijden minder, probeer dieetvoedsel te vinden dat u niet te veel wilt eten, eet alleen ‘veilig’ voedsel als u te veel eet, enz. Deze tegenstrijdigheid of besluiteloosheid past bij mijn definitie die ik heb er is een “probleem” met eten, dus je wordt er niet blij van.

Wanneer u de symptomen van een eetstoornis of dwangmatige eetstoornis leert kennen, kan het gemakkelijk zijn om de stoornis te benoemen en uzelf te zien als iemand die last heeft van de “stoornis”.

Waarom?

Omdat de gedachte dat je een aandoening hebt en je steile eetgedrag daar een symptoom van is, kan er een grote verantwoordelijkheid van je schouders worden genomen.

Ik herinner me dat ik hieraan dacht toen ik te maken had met anorexia en later met boulimie, en daarna at. Ik zag mezelf als een aandoening waarmee ik de rest van mijn leven zou moeten omgaan. Het was dit “ding” dat deel uitmaakte van mij en constante controle vereiste.

Met het idee dat ik een levenslange eetstoornis had die alleen van vorm was veranderd, leek het niet langer alsof ik me dom en blindelings gedroeg. Ik voelde niet langer de dringende behoefte om te stoppen met genieten of mezelf uit zwakte te verslaan. Ik deed gewoon wat eetstoornissen doen.

Hoewel het handig is om vast te stellen of je problemen hebt met eten, is er de volgende stap die ervoor zorgt dat je vast blijft zitten of je helpt het probleem op te lossen: handelen. Als je ziet dat er iets is dat je niet gelukkig maakt, heb je nu een wereld van kansen die zich kunnen openen omdat je kunt besluiten om nieuwe acties te ondernemen die je gelukkig zullen maken.

U kunt werken door uw vermogen te ontwikkelen om uw tegenstrijdige gedachten te identificeren met een eetlust en een verlangen om u onder controle te voelen. Die tegenstrijdige gedachten zijn het resultaat van het feit dat je brein gedeeltelijk in strijd is … met je “primaire” dier en je “hogere” logische brein.

Als je in staat bent om onderscheid te maken tussen deze twee onderdelen en de motivaties achter elk ervan te begrijpen, zul je snel een hefboomwerking voor jezelf krijgen en het gedrag overwinnen waar je ontevreden over bent.Source by Chelsea Lorynn O’Brien

andere