Garnalen en groenten, pasta, kappertjes en witte wijn

Garnalen en groenten, pasta, kappertjes en witte wijn

Professionele koks en thuiskoks vinden creatieve toepassingen voor de restjes. Hun recepten zijn vaak uitstekend. Ik had wat overgebleven spaghetti en wat bevroren garnalen bij de hand die zich in de vriezer begonnen te ontwikkelen. Een zuinig persoon, ik kon deze ingrediënten niet weggooien en besloot ze te combineren met het originele recept.

Toen ik naar de groentendoos in mijn koelkast keek, vond ik een rode paprika, een kleine courgette en een gele ui – voedsel dat goed samengaat. Toen ik naar de planken in de voorraadkamers keek, vond ik rozemarijnbroodstengels geïmporteerd uit Italië. Ta da! Ik werd beïnvloed door een heerlijke maaltijd.

Ik woon in het middenwesten en verse vis, behalve snoekbaarzen en forel, is moeilijk te vinden. Vermoedelijk wordt verse vis in bewaardozen uitgestald, maar deze vis kan bevroren vis zijn die is ontdooid. Het eten van bevroren, gedeeltelijk ontdooide of ontdooide en opnieuw ingevroren vis kan een risico op voedselvergiftiging opleveren.

Jaren geleden at ik gebakken vismeel (bevroren filets) en ontwikkelde ik Scombroid-visvergiftiging. Tot mijn grote schrik verschenen er gigantische brandnetels in mijn lichaam. Een nest bedekte de hele dij. Ik ben deze ervaring nooit vergeten en ben voorzichtig als ik bevroren vis volledig bevroren maak. Als ik bevroren vis koop, vraag ik het personeel of het echt verse of ontdooide vis is.

Omdat dit recept veel groenten bevat, heb ik niet de moeite genomen om de salade te maken. Als je je maaltijd wilt aanvullen met een salade, doe dat dan. Verwacht bij dit recept geen dikke saus. In plaats daarvan worden pasta en garnalen op smaak gebracht met een dunne saus gemaakt van boter, wijn en knoflook.

Kies een droge witte wijn die de ingrediënten in het recept aanvult en ze niet controleert. Mijn man en ik hielden van dit recept en ik denk dat jij er ook van zult genieten. Omdat het winter is in Minnesota, heb ik de pastakommen opgewarmd voordat ik ging eten. Serveer dit recept op toast, knäckebröd of knoflooktoast.

INGREDIËNTEN

20 bevroren, gekookte grote garnalen

2 eetlepels olijfolie

1 middelgrote ui, gehalveerd en in halve manen gesneden

1 kleine courgette, in vieren snijden en in stukjes van 1/2 “snijden

1 paprika, zaden en in reepjes van 2,5 cm gesneden

1 theelepel knoflookzout

Versgemalen zwarte peper naar smaak

3 eetlepels boter

4 eetlepels kleine kappertjes, uitgelekt

1 kopje droge witte wijn

Parmezaanse kaas voor decoratie

METHODE

1. Ontdooi de garnalen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de staarten en zet apart.

2. Bedek de koekenpan met olijfolie. Zet het vuur middelhoog.

3. Voeg de halve ui toe en kook tot deze zacht is.

4. Voeg courgette en peper toe. Kook gedurende 5 minuten.

5. Verdeel de garnalen over het groentemengsel. Voeg de pasta toe en meng met een tang om te verbinden. Zet het vuur laag.

6. Kruid pasta en groenten met knoflookzout, zwarte peper, boter en kappertjes.

7. Giet de witte wijn over het mengsel. Dek af en laat 5-8 minuten op laag vuur sudderen.

8. Schep in grote pannen. Garneer met veel parmezaanse kaas. Geeft 4 porties.Source by Harriet Hodgson

andere